Arkiverad Ej aktiv

Underlag

Annons
Övergripande information om denna begäran om information. Som inloggad kommer du åt alla bilagor med mera.
Namn Förfarande Besvaras senast
RFI - Intresseanmälan för Post-doc inom utvärdering och utveckling av metoder för åtgärder vid områden förorenade med PFAS( 423-978/2022 ) Begäran om information 2022-05-10
Frågeställare Underlaget annonserat Sista dag för frågor
Sveriges geologiska undersökning 2022-05-10 (2022-05-10 09:20:11 ) 2022-05-06
CPV-kodning
73100000: Forskning och experimentell utveckling
73200000: FoU-rådgivning
73300000: Planering och genomförande av forskning och utveckling
Omfattning
Inom ramen för arbetet med miljömålet Giftfri miljö ska Sveriges geologiska undersökning (SGU) bistå Statens geotekniska institut (SGI) genom att inom ett regeringsuppdrag bidra till forskning och kunskapsuppbyggnad om områden förorenade med per- och polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS). Målsättningen med regeringsuppdraget är att identifiera, testa och eventuellt vidareutveckla en eller flera åtgärdsmetoder för områden förorenade med PFAS. SGU och SGI undersöker just nu parallellt entreprenörers intresse för ett eventuellt samarbete kring åtgärdsmetoder tillämpbara på PFAS-förorenad jord och/eller vatten.
Mer information om just denna del finns i en så kallad ”Request for information” (RFI) på https://www.e-avrop.com/SGU/e-Upphandling/Rfi.aspx?id=1965 (https://www.e-avrop.com/SGU/e-Upphandling/Rfi.aspx?id=1965).
Enligt SGI:s instruktion ska arbetet ha särskilt fokus på forsknings- och utvecklingsprojekt som rör undersökning, utredning och åtgärder av PFAS-förorenade områden. Utifrån utfallet av RFI:n och resultatet av en kunskapssammanställning kring åtgärdsmetoder för PFAS som SGI genomför, kommer SGI och SGU att identifiera två till tre hypoteser/forskningsfrågor som behöver studeras inom regeringsuppdraget. SGU och SGI söker därför forskningssamverkan med ett universitet under åren 2022–2024. För att främja kunskap och kompetensuppbyggnad inom området så ses det positivt att en post-doc kan arbeta med en av de utpekade forskningsfrågorna under denna tidsperiod. Fokus för den kompetensuppbyggnad som SGI och SGU avser bidra till kommer inte att ligga på biologiska metoder.
 
 
Dialogmöten kommer att genomföras med de som anmäler intresse mellan den 16–31 maj 2022. Under dialogmötet kommer SGU och SGI att introducera uppdraget och de intresserade forskargrupperna ges tillfälle att ställa frågor samt att berätta mer om sin verksamhet och sina förutsättningar, inkluderande finansieringsbehov, krav från institutionen, meritlista rörande PFAS forskning och åtgärdstekniker, infrastruktur mm. Observera dock att utpekade frågeställningar inte kommer att vara färdiga vid denna tidpunkt och mötet således inte kommer att behandla upplägg av ett eventuellt projekt.
Anmäl ert intresse genom att fylla i mallen intresseanmälan på www.e-avrop.com senast den 6 maj 2022. Ladda ner mallen på din dator, fyll i den och spara. Ladda sedan upp den i systemet som bifogad fil, 
Intresseanmälan är inte bindande och består av kontaktuppgifter till kontaktperson för forskargruppen, indikation av tre vardagar mellan den 16–31 maj 2022 då ett dialogmöte kan genomföras.
Genom samma plattform som intresseanmälan registreras kan även frågor ställas, och den RFI som efterfrågar entreprenörsamverkan laddas ned.
Sök på 423-543/2022 för att hitta RFI:n som efterfrågar entreprenörssamverkan.
Meddelanden, frågor & svar

Här kan du ta del av besvarade frågor rörande denna förfrågan.

Du kan ställa egna frågor genom att logga in och klicka på knappen "Ställ fråga" i menyn till vänster om en sådan knapp finns. Annars se underlag.

Alla frågor blir allmänt tillgängliga så fort de besvarats.

Inga meddelanden eller besvarade frågor.
Dokument

Klicka på "hämta & bevaka " i menyn till vänster för att läsa dokumenten.

Klicka därefter på länkarna för att ta del av innehållet.

BilagaBeskrivningUppdaterad
PFAS_svar.docx   2022-04-28 11:42:30