Arkiverad Ej aktiv

Underlag

Annons
Övergripande information om denna begäran om information. Som inloggad kommer du åt alla bilagor med mera.
Namn Förfarande Besvaras senast
Däck och däckservice 2018( RFx -2017-96 ) Begäran om information 2017-08-01
Frågeställare Underlaget annonserat Sista dag för frågor
Lycksele kommun 2017-06-05 (2017-06-05 16:07:51 ) 2017-07-25
CPV-kodning
34350000: Däck till lätta och tunga fordon
50116500: Reparation av däck, inklusive montering och balansering
34351100: Bildäck
34352100: Lastbilsdäck
34352300: Däck till jordbruksmaskiner
Omfattning
Lycksele kommuns Ramavtal för Däck och däckservice går ut i mitten på 2018, varför det nu är dags att påbörja marknadsundersökningen (denna RFI) för den framtida upphandlingen. De frågor som vi hoppas att leverantörer vill hjälpa oss att besvara, finns redovisade nedan och är formulerade i så öppna frågor som det är möjligt:

1. Hur ser konkurrensen ut bland däckleverantörer och/eller däckservice leverantörer i Västerbotten/sverige samt Lycksele enligt er uppfattning?

2. Hur anser ni att en upphandling av detta slag bör utformas generellt?

3. Vilka bas-krav (grundläggande krav, exempelvis lagkrav m.m.) anser ni att en upphandlande myndighet som huvudregel bör formulera vid denna typ av upphandling?

4. Om upphandlingen skulle delas upp i olika avtalsområden (delområden), hur anser ni då att detta kan göras på bästa sätt?

5. Vilka mervärdeskriterier anser ni bör finnas med i en upphandling av detta slag?

6. Vad är vanliga och onödiga misstag enligt er erfarenhet när detta upphandlas?

7. Finns standardavtal eller andra liknande avtal som vi bör känna till och särskilt beakta när de kommersiella villkoren upprättas?

8. Hur anser ni att kraven på sommardäck respektive vinterdäck bör formuleras (ni kan exempelvis jämföra med rekommendationen från upphandlingsmyndigheten)?

9. Vilka prisposter (skicka gärna med exempel) bör en upphandlande myndighet fråga på generellt när det gäller service?

10. Hur anser ni att reparationer av däck bör prissättas?

11. Hur anser ni att prismodellen för köp av däck bör vara utformad? Exempelvis, bör det vara en klassisk rabattmodell eller en affärsvinstpåslags modell (påslag i procent på verifierad nettokostnad)?

12. Finns det information (viktig fråga för oss att veta), som om den begärs in vid upphandlingen, är så känslig att ni kommer att yrka på sekretess enligt OSL kap 31 § 16?

13. Hur anser ni att prisregleringar bör hanteras? Exempelvis, ska det ske mot ett index i ett reglerat intervall eller bör justeringen ske enligt någon annan modell?

14. Om upphandlande myndighet ska ställa arbetsrättsliga villkor i upphandlingen (se LOU kap 17 §§ 2-5), från vilket centralt kollektivavtal anser ni då att UM ska hämta information om lön och semester? Eller, finns inget centralt kollektivavtal som branschen utgår ifrån?

15. Finns det något annat som vi inte frågat om, men som ni anser att vi bör/måste beakta i upphandlingen?

Eftersom att detta inte är en upphandling, utan en marknadsundersökning (RFI), uppstår inga kommersiella/juridiska förpliktelser för Lycksele kommun eller de parter som väljer att svara på RFI:n.

Svaren på denna RFI ska skickas in genom e-Avrop (detta med hänsyn till LOU kap 4 § 8) till kommunen. Notera att ni även kan ställa frågor till oss genom frågor och svar funktionen.
Meddelanden, frågor & svar

Här kan du ta del av besvarade frågor rörande denna förfrågan.

Du kan ställa egna frågor genom att logga in och klicka på knappen "Ställ fråga" i menyn till vänster om en sådan knapp finns. Annars se underlag.

Alla frågor blir allmänt tillgängliga så fort de besvarats.

Inga meddelanden eller besvarade frågor.
Dokument

Klicka på "hämta & bevaka " i menyn till vänster för att läsa dokumenten.

Klicka därefter på länkarna för att ta del av innehållet.