Arkiverad Ej aktiv

Underlag

Annons
Övergripande information om denna begäran om information. Som inloggad kommer du åt alla bilagor med mera.
Namn Förfarande Besvaras senast
System för hälsodata på individnivå( RFx -2020-428 ) Begäran om information 2020-11-02
Frågeställare Underlaget annonserat Sista dag för frågor
Sundsvalls kommun 2020-10-22 (2020-10-22 11:24:35 ) 2020-10-28
CPV-kodning
72000000: IT-tjänster: konsultverksamhet, programvaruutveckling, Internet och stöd
72310000: Behandling av data
85300000: Socialvård och tillhörande tjänster
Omfattning

Vår fråga är hur många system på marknaden finns som uppfyller nedanstående behov?

 

Funktion Vi söker en tjänst, en applikation, där individdata kan samlas in, analyseras och presenteras. Vi vill att resultat ska kunna läsas på individnivå men även vid behov kunna aggregeras, tex mätning i en gruppbostad utifrån valda variabler ska kunna utläsas på både individ och gruppnivå men även aggregeras till ytterligare nivå dvs samtliga gruppbostäder. Vi vill att mätningar ska kunna ske över olika områden då basen är individen, tex samtidigt i en gruppbostad och på en daglig verksamhet, det ska framgå var mätningen gjordes för att resultat ska kunna användas som vi önskar. Vi ska med hjälp av verktyget kunna göra sambandsanalyser på individnivå, kunna se resultat av våra valda aktiviteter. Vi vill genom verktyget med hjälp av statistik kunna avgöra vilka variabler som samvarierar, tex ”blir det mindre utmanande beteende vid mer fysisk aktivitet?”, ”hur förändras mående, stress och oro av att en tydligare planering införs?”.

Det är viktigt att vi kan välja vilka variabler vi vill mäta, funktionen får inte vara begränsad till fasta variabler eller ha en begränsning på antal. Vi vill att verktyget dock ska innehålla en bas av variabler som valbara, detta för att få tips om möjliga
områden. Det ska vara enkelt att byta ut/ändra eller avsluta valda variabler. Tjänsten ska bygga på att återkommande inmatningar ska spegla trender, frekvenser och samband mellan de variabler som mäts.

Teknik Verktyget ska kunna nås med hjälp av valfri webbläsare i antingen en smartphone, läsplatta eller dator, vi ska kunna välja vad vi vill använda. Det får inte finnas krav på att något program eller app ska laddas ned.

Vi vill att det ska finnas personliga inloggningar till verktyget som enkelt ska kunna administreras av oss (dvs upplägg av nya användare och borttag). Användare ska kunna kopplas till en eller flera olika ”mätningar” samtidigt, beroende på vårt behov, tex flera olika individer. Vi vill kunna se, på ett överskådligt sätt, vilken dag en viss registrering skett, detta för att kunna koppla ihop uppföljningen med vår systematiska dokumentation (avses inte någon integration endast att vi ska kunna se).

Analys och rapport Vi vill att verktyget stödjer vid analys genom att generera automatiska rapporter där vi väljer mottagare och frekvens där en gång i månaden är ett minimum. Rapporterna ska innehålla statistik på valda variabler där registreringar skett och även vara stöd vid sambandsanalys. Vid val av många variabler vill vi att de automatiska rapporterna kan generera en viss sammanfattning att uppmärksamma, tex de 3 – 4 områden där mest variationer kan tydas, detta för att stödja oss i analysarbetet.

Användarvänlighet Det är viktigt att verktyget för registrering är enkelt, registreringen får inte ta mer än några minuter att genomföra för användaren från inloggning till avslut. Verktyget ska ha ett lätthanterligt gränssnitt för målgruppen varför det är viktigt för oss att verktyget är testat i praktiken hos någon/flera kommuner, regioner alternativt andra utförare som bedriver socialtjänst. Variabler läggs in av personal men vad som mäts kan vara framtaget i dialog med den enskilde brukaren där det är möjligt, varför en enkel design är viktig.

Det är viktigt att administrationen av upplägg/borttag av variabler är lätthanterligt, att det inte krävs någon längre administratörsutbildning eller djupgående tekniska kunskaper.

Äganderätt till inmatat resultat och informationssäkerhet Det är viktigt att leverantör av verktyget uppfyller de krav som ställs enligt lagkraven i Dataskyddsförordningen (GDPR). Vi vill att verktyget inte ställer krav på personuppgifter runt individen utan ska kunna vara anonymt. All data/information som kommunen genererar och lagrar i applikationen ska kommunen ha full ägande och nyttjanderätt till, det får inte användas av leverantören utan godkännande av kommunen.

Meddelanden, frågor & svar

Här kan du ta del av besvarade frågor rörande denna förfrågan.

Du kan ställa egna frågor genom att logga in och klicka på knappen "Ställ fråga" i menyn till vänster om en sådan knapp finns. Annars se underlag.

Alla frågor blir allmänt tillgängliga så fort de besvarats.

ID: 1679

Fråga

Är ni bara intresserade av en färdig produkt som stödjer detta eller skulle ett skräddarsytt system baserat på en low code plattform vara intressant för er?

Svar 2020-10-28

Hej!

Tack för din förfrågan.

Vi är intresserade av en färdig produkt som också kan lämnas referenser på.

Dokument

Klicka på "hämta & bevaka " i menyn till vänster för att läsa dokumenten.

Klicka därefter på länkarna för att ta del av innehållet.